Valentin Petruta

clape, fondator

Petruta Valentin sau Dodo cum ii spun prietenii, nascut in orasul Targu Jiu, pianist inca de la varsta de 6 ani, a ales sa isi dezvolte atat cariera de pianist cat si cea de artist.

A participat la foarte multe concursuri nationale/internationale la categoria “pianist solist”, indrumat de catre profesorii liceului de muzica si arte plastice C.Brailoiu, urmand ca mai tarziu sa-si descopere dragostea fata de muzica Jazz/Pop/Rock/Dance/Blues si alte genuri. La varsta de 16 ani a fost membru oficial in Band-ul palatului copiilor regional, participand la diverse concerte/festivaluri/concursuri la categoria “Cover” precum si compozitie.

Ulterior, a devenit membrul unei alte trupe de Cover-uri din Targu Jiu urmandu-si acelasi scop de a se perfectiona si a progresa in lumea  artistilor, fapt pentru care la varsta de 18 ani a cantat alaturi de band la diverse evenimente private si aproape zilnic in diferite pub-uri si locatii pentru muzica live din Targu Jiu. Din dorinta de a-si dezvolta cariera de “Piano/Keyboard”, la varsta de 20 de ani a ales sa se mute in Bucuresti urmand sa semneze contract cu Orchestra Reprezentativa a Ministerului Apararii Nationale.

Un an mai tarziu a avut placerea de a canta alaturi de muzicieni foarte experimentati in trupa “Prestige Orchestra” unde s-a dezvoltat pe plan profesional participand la petreceri private/petreceri corporate/concerte/emisiuni tv si multe alte evenimente timp de 2 ani. Nu de foarte mult timp s-a hotarat sa puna bazele initierii unui proiect, drept urmare a infiintat “Play Orchestra”, un band cu muzicieni foarte experimentati atat pe plan muzical cat si entertainment, cu scopul de a transforma pasiunea si iubirea lor pentru muzica in calitatea realizarii evenimentelor private pentru oameni.